Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

MISTERIS DE DOLOR


Christ in Gethsemane


 1. L’oració de Jesús a l’hort de Getsemaní
Llavors Jesús digué: Sento a l’ànima una tristor de mort. Quedeu-vos aquí i vetlleu amb mi. S’avançà un tros enllà, es prosternà amb el front a terra i pregava dient: «Pare meu, si és possible, que aquesta copa s’allunyi de mi. Però que no es faci com jo vull, sinó com tu vols». (Cf. Mt 26, 36-46)


Flagellation-of-christ- Rubens

2. Els assots a Jesús lligat a la columna
Pilat els deia: Però quin mal ha fet? Ells cridaren encara més fort: Crucifica’l! Pilat, volent acontentar la gent, els deixà lliure Barrabàs i va entregar Jesús, després de fer-lo assotar, perquè fos crucificat.
(Cf. Mc 15, 12-15)


The Crowning with Thorns-Caravaggio (1602)

3. La coronació d’espines
Els soldats es van endur Jesús dins el pretori i reuniren al seu voltant tota la cohort. El van  despullar, el cobriren amb una capa de color  escarlata i li posaren al cap una corona d’espines i a la mà dreta una canya. S’agenollaven al seu davant i l’escarnien dient: Salve, rei dels jueus! (Cf. Mt 27, 27-31)



Garofalo Carrying of the cross

4. Jesús, amb la creu al coll, camí del Calvari
Jesús, portant-se ell mateix la creu, va sortir cap a l’indret anomenat «Lloc de la  calavera». Allà el crucificaren. Pilat va fer escriure un rètol i el féu posar a la creu. Hi havia escrit: «Jesús de Natzaret, el rei dels jueus». (Cf. Jn 19, 17-19)




5. La crucifixió i mort del Senyor
Jesús veient la seva mare i, al costat d'ella, el deixeble que ell estimava, digué: Dona, aquí tens el teu fill. Després digué al deixeble: Aquí tens la teva mare. Tot seguit Jesús va dir: Tinc set... Quan Jesús hagué pres el vinagre, va dir: Tot s'ha complert. Llavors inclinà el cap i va lliurar l'esperit. (Cf. Jn 19, 26-30)



ORACIÓ:

(Conclusió)
Concediu, Senyor Déu, als vostres servents que frueixin de salut perpètua en l’ànima i en el cos; i per la gloriosa intercessió de la benaurada sempre Verge Maria, siguin ara alliberats de tristesa, i gaudeixin després l’alegria eterna del cel. Us ho demanem per Crist, Senyor nostre. Amén.

(Ara el Rosari, en sí, ja ha acabat.)


Durant el mes d'octubre, mes del rosari, per prescripció del Papa Lleó XIII, s'afegeixen les Lletanies Lauretanes.. (Per més informació)