MISTERIS DE GOIG


Bartolome murillo-anunciacion

1. L’encarnació del Fill de Déu
L’àngel li digué: No tinguis por, Maria. Déu t’ha concedit la seva gràcia. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús... Maria va dir: Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules. I l’àngel es va retirar. (Cf. Lc 1, 26-38)
Visitación de Rafael

2. Maria visita la seva cosina Elisabet
Quan Elisabet sentí la salutació de Maria, l’infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l’Esperit Sant. I cridà amb totes les forces: Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves  entranyes!... Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t’ha anunciat es complirà! (Cf. Lc 1, 39-45)
Jose Campeche y Jordan - La Natividad - Google Art Project

3. El naixement de Jesús a Betlem
L’àngel digué als pastors: No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. (Cf. Lc 2, 1-19)Philippe de Champaigne - Presentación de Cristo en el templo

4. La presentació de Jesús al temple
Simeó prengué l’Infant en braços i beneí Déu dient: Ara, Senyor, deixa que el teu servent se’n vagi en pau, com li havies promès... Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d’altres s’aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l’ànima. (Cf. Lc 2, 22-35)


William Holman Hunt - The Finding of the Saviour in the Temple

5. Jesús perdut i trobat al temple
Al cap de tres dies el van trobar al temple, assegut entre els mestres de la Llei En veure’l allà, la seva mare li digué: Fill meu, per què t’has portat així amb nosaltres? El teu pare i jo et buscàvem amb ànsia. Ell els respongué: Per què em buscàveu? No sabíeu que jo havia d’estar a casa del meu Pare? (Cf. Lc 2, 41-52)


Ara es preguen les LLETANIES