Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Instrucció - Àngels de la Guarda


Sant Àngel de la Guarda
pintat per Bartolomé Esteban Murillo [Public domain]

És ben dolça cosa saber que cada un de nosaltres té un Àngel de la Guarda que no el desempara mai. I està per Déu encarregat de la guarda de nostres persones, amb interés tan gran que no és Àngel de la Guarda de ningú més.

És ben natural, doncs, que tinguis especial i afectuosa devoció a aquest celestial company que tant t'estima i ni un sol moment t'abandona.

Els sants mateixos ens ensenyen l'amor que ens professen els àngles i l'interès que per nosaltres es prenen, puix, segons diu Sant Bonaventura, uneixen els seus sants desigs a les nostres pregàries, perquè tinguin major eficàcia a l'ofeir-les a Déu. La veneració, l'estima i el profund agraïment amb què havem de correspondre'ls, clarament es desprèn del text de Sant Tomàs, qui diu, que en tots els beneficis que Déu ens concedeix hi té una part nostre Àngel de la Guarda, perquè ens ajuda a impetrar-los. La influència de la devoció angèlica en la vida espiritual la manifesta el P. Fàber al dir: La devoció als àngles deslliura l'ànima de tota petitesa i li dóna l'hàbit de celestials pensaments.


Una mica més de catequesi: