Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

ROSARI DELS 7 DOLORS DE LA MARE DE DÉU

També es coneix com la Corona de la Mare de Déu dels Dolors

INDEX

  • INTRODUCCIÓ * ↓ *
  • INCI * ↓*
    • Oració introductòria
    • Acte de Contrició
    • 3 Avemaries
  • MISTERIS DE DOLOR
    1. LA PROFECIA DE SIMEÓ * ↓*
    2. FUGIDA A EGIPTE * ↓*
    3. JESÚS PERDUT I TROBAT EN EL TEMPLE * ↓*
    4. MARIA I JESÚS ES TROBEN CAMÍ DEL CALVARI * ↓*
    5. MARIA ÉS AL PEU DE LA CREU DE JESÚS * ↓*
    6. MARIA REP EN ELS SEUS BRAÇOS LES DESPULLES DELS SEU FILL * ↓*
    7. JESÚS ÉS SEPULTAT * ↓*
  • PROMESES DE LA MARE DE DÉU A STA. BRÍGIDA * ↓ *



INTRODUCCIÓ

Aquest rosari ens recorda els set grans dolors patits per la Verge Maria durant la seva vida, les proves que va passar i la mort dolorosa del seu Fill, Jesucrist. És un rosari molt especial per al Cor Immaculat de la Verge Maria, i ella vol que el resem tan sovint com ens sigui possible.

El Rosari dels Set Dolors va tenir el seu origen a l'Edat Mitjana. Va estar un temps en desús, però ara torna a ser popular després de les aparicions marianes a Kibeho, on la nostra Mare del Cel ens l'aconsella.

Durant les seves visites a Kibeho, la Santíssima Verge va revelar que aquest rosari posseeix un poder espiritual immens per a aquells que el resen amb sinceritat. Va prometre que quan es resa amb un cor obert i penedit, obtenim de Nostre Senyor el perdó de els nostres pecats i l'alliberament de les nostres ànimes de la culpa i el remordiment. També ens va prometre que, amb el temps, el rosari desenvoluparà al nostre interior una profunda comprensió de per què pequem, i aquest coneixement ens donarà la saviesa i la fortalesa per canviar o eliminar qualsevol falla interna, debilitat de caràcter o defecte de la nostra personalitat que ens impedeixi ser feliços o gaudir de la joiosa vida que Déu vol que visquem.

La Verge Maria va suggerir que havíem de resar-ho amb la freqüència que ens fos possible, però, en especial, els dimarts i els divendres: dimarts per ser el dia que Maria se li va aparèixer per primera vegada a Marie Claire; i divendres perquè va ser el dia que Crist va ser crucificat.

Nostra Mare també va posar èmfasi que el Rosari dels Set Dolors busca complementar —i de cap manera substituir— al rosari tradicional. Resant ambdós rosaris amb regularitat serem beneïts per partida doble!


* ↑ *



COMENCEM!

(Fem el senyal de la Creu) En el Nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Amén.

Rosari dels set dolors de fusta

Comencem per la medalla de la Mare de Déu i preguem: 

ORACIÓ INTRODUCTÒRIA

   Déu meu, jo us ofereixo aquest rosari per a la vostra glòria i en honor de la vostra Santíssima Mare amb la intenció de compartir i meditar el seu dolor. Us prego amb humilitat que m'ajudeu a penedir-me de tot cor dels meus pecats. Doneu-me també la saviesa i la humilitat perquè pugui rebre totes les indulgències concedides a aquesta oració.

ACTE DE CONTRICIÓ

Senyor meu Jesucrist,
Déu i home vertader,
Creador, Pare i Redemptor meu;
per ser vós qui sou bondat infinita,
i perquè us estimo sobre totes les coses,
em pesa de tot cor, d’haver-vos ofès;
també em pesa perquè em podeu castigar
amb les penes eternes de l’infern.
Ajudat de la vostra divina gràcia,
proposo no tornar mai més a pecar,
confessar-me,
esmenar-ne
i complir la penitència que em serà donada.
Amén.


I per cada un dels tres grans que queden un Avemaria.


Mare Misericordiosa,
recordeu-nos sempre els patiments
del vostre estimadíssim Fill, Nostre Senyor Jesús.


1. MARIA ESCOLTA LA PROFECIA DE SIMEÓ

(Lc. 2, 22-35)

   Hi havia llavors a Jerusalem un home que es deia Simeó. Era just i pietós, esperava que Israel seria consolat i tenia el do de l'Esperit Sant.... Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare:
   --Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d'altres s'aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l'ànima. Així es revelaran els sentiments amagats al cor de molts.

La Verge Maria sabia que havia dut al món el Salvador de tota la humanitat, i per això va comprendre i acceptar immediatament la profecia de Simeó. Malgrat sentir-se profundament commoguda per la gràcia d'haver concebut a Jesús, el seu cor es sentia confús i torbat perquè sabia tot el que s'havia escrit sobre els turments que patiria i la mort que tindria el Salvador, el seu fill, el seu estimat.

Cada vegada que mirava al seu fill recordava constantment el sofriment al qual seria sotmès. Convertint-lo en el seu propi sofriment.

PREGUEM:

   Estimada Mare, vós que vau patir sense mesura per causa nostra, ensenyeu-nos a acceptar amb amor i paciència els sofriments que ens duu la vida.    Mare estimada, preciosa, reina de fortalesa i virtut, mare del nostre Salvador i mare nostra, refugi dels pecadors, us preguem que uniu aquests nostres sofriments als vostres, per tal que així purificats de tot vestigi de pecat, els presenteu en oferiment d’acció de gràcies a Déu Pare i ens serveixin per al nostre bé i per la salvació de totes les ànimes.

Parenostre, 7 Avemaries i Glòria.

* ↑ *




Mare Misericordiosa,
recordeu-nos sempre els patiments
del vostre estimadíssim Fill, Nostre Senyor Jesús.

2. FUGIDA A EGIPTE

(Mt. 2, 13-14)

   Quan els savis se n'hagueren anat, un àngel del Senyor es va aparèixer en somnis a Josep i li digué:
   --Lleva't, pren el nen i la seva mare, fuig cap a Egipte i queda-t'hi fins que jo t'ho digui, perquè Herodes buscarà l'infant per matar-lo.
   Josep es llevà, prengué de nit el nen i la seva mare, se'n va anar cap a Egipte i s'hi quedà fins a la mort d'Herodes. Així es va complir allò que el Senyor havia anunciat pel profeta: D'Egipte he cridat el meu fill.

Quan Sant Josep li va revelar les paraules de l'àngel el seu cor es va sobresaltar i va sentir-se plena d'aflicció; havia de llevar-se ràpidament i fugir a Egipte perquè Herodes volia matar a Jesús! La Verge Maria quasi no va tenir temps per decidir què endur-se i què deixar allà. Prengué el nen en braços i després d’una tria ràpida va deixar la resta, afanyant-se per poder fugir de pressa com Déu volia.
   I es deia: Encara que Déu té poder sobre totes les coses Déu vol que fugim a Egipte amb Jesús, el seu Fill. Déu ens mostrarà el camí i arribarem allà sense ser atrapats per l'enemic.
   Ella com a Mare s'estimava el seu fill més que cap altra cosa. El seu cor estava afligit en veure la incomoditat del seu petit. I va patir molt perquè aquest tremolava de fred, mentre ella i Sant Josep estaven esgotats, plens de son, i passaven gana durant aquest llarg viatge.
   El seu cor va estar constantment atribolat durant el camí. Temia trobar-se cara a cara amb els soldats que volien matar-lo, perquè era conscient que l'enemic encara estava en alerta. També sabia que cap on anaven no travarien cares amistoses esperant-los.

PREGUEM

   Mare Dolorosa, aconseguiu-nos la gràcia de perseverar en la confiança i l'abandonament a Déu especialment en els moments més difícils de la nostra vida.

Parenostre, 7 Avemaries i Glòria.

* ↑ *




Mare Misericordiosa,
recordeu-nos sempre els patiments
del vostre estimadíssim Fill, Nostre Senyor Jesús.

3. JESÚS PERDUT I TROBAT EN EL TEMPLE

(Lc 2, 41-50)

Els pares de Jesús anaven cada any a Jerusalem amb motiu de la festa de Pasqua. Quan ell tenia dotze anys, hi van pujar a celebrar la festa, tal com era costum. Acabats els dies de la celebració, quan se'n tornaven, el noi es quedà a Jerusalem sense que els seus pares se n'adonessin. Pensant que era a la caravana, van fer una jornada de camí abans de començar a buscar-lo entre els parents i coneguts; com que no el trobaven, van tornar a Jerusalem a buscar-lo. Al cap de tres dies el van trobar al temple, assegut entre els mestres de la Llei, escoltant-los i fent-los preguntes. Tots els qui el sentien es meravellaven de la seva intel·ligència i de les seves respostes. En veure'l allà, els seus pares van quedar sorpresos, i la seva mare li digué:
--Fill meu, per què t'has portat així amb nosaltres? El teu pare i jo et buscàvem amb ànsia.
Ell els respongué:
--Per què em buscàveu? No sabíeu que jo havia d'estar a casa del meu Pare? Però ells no comprengueren aquesta resposta.

Jesús era el Fill únic engendrat per Déu, però també era el Fill fill de Maria. La Verge estimava Jesús més que ella mateixa perquè Ell era el seu Déu. Comparat amb altres nens, Ell era únic perquè ja vivia sent Déu. Quan Maria va perdre Jesús, mentre tornava de Jerusalem, el món es va convertir en una cosa tan gran i solitària que va creure que no podria continuar vivint sense Ell, tan gran era el dolor. (Ella va viure el mateix dolor que va sentir el seu fill quan va ser abandonat pels seus apòstols durant la Passió).
   Mentre la Verge buscava ansiosament el seu Estimat Fill, va brollar un profund dolor al seu cor. Es donava la culpa, preguntant-se per què no l'havia cuidat millor. Però ella no tenia la culpa; Jesús ja no necessitava la seva protecció com abans. El que veritablement li va doldre a Maria va ser que el seu Fill havia decidit quedar-se enrere sense demanar permís. Fins aquell moment Jesús l'havia complagut en tot: mai no l'havia disgustat, ni havia contrariat en res als seus pares. Ella sabia que Ell ho havia fet tot el necessari per complir amb ells, per aquesta raó, mai va sospitar que pogués desobeir-la.

PREGUEM

   Mare estimada, quan ens allunyem de Jesús per culpa del nostre pecat, ajudeu-nos cercar-lo i a trobar-lo de nou a través del Sagrament de la Reconciliació. Doneu-nos el dolor perfet pels nostres pecats i la gràcia d’una bona confessió.

Parenostre, 7 Avemaries i Glòria.

* ↑ *




Mare Misericordiosa,
recordeu-nos sempre els patiments
del vostre estimadíssim Fill, Nostre Senyor Jesús.

4. MARIA TROBA JESÚS CAMÍ DEL CALVARI

DEL VIACRUCIS

Al camí de l’Amargura,
Mare i Fill s’han contemplat.
Mira'ls bé, vil creatura;
quin martiri els has causat!

   Jesús porta la creu camí del calvari. Tot i estar sense forces, els soldats continuen manant-li pressa i empenyent-lo. Ell cau a terra, exhaust, incapaç aixecar-se. I en aquell moment, els ulls de Maria, tan plens d'amor i compassió, es troben amb els del seu fill, adolorits i plens de sang. Els seus cors semblen estar compartint la mateixa càrrega; cada dolor que Ell sent, el sent també Maria. Tots dos saben que ara no poden fer res més que creure i confiar en Déu, deixant-ho tot a les seves mans, i oferir-li els seus patiments.

PREGUEM

Us demanem Mare Santíssima que ens aconseguiu el do de la fortalesa i la pau en el sofriment i la gràcia de no caure més en cap pecat.

Parenostre, 7 Avemaries i Glòria.

* ↑ *




Mare Misericordiosa,
recordeu-nos sempre els patiments
del vostre estimadíssim Fill, Nostre Senyor Jesús.

5. MARIA S'ESTÀ AL PEU DE LA CREU DE JESÚS

(Jn 19, 25-27)

      Vora la creu de Jesús hi havia la seva mare i la germana de la seva mare, Maria, muller de Cleofàs, i Maria Magdalena. Quan Jesús veié la seva mare i, al costat d'ella, el deixeble que ell estimava, digué a la mare:
--Dona, aquí tens el teu fill.
Després digué al deixeble:
--Aquí tens la teva mare.
I d'aleshores ençà el deixeble la va acollir a casa seva.

Contempla els dos sacrificis al Calvari - un, el cos de Jesús; l'altre, el cor de Maria. Trist és l'espectacle de la Mare del Redemptor veient el seu estimat Fill cruelment clavat a la creu. Ella va romandre al peu de la creu i va sentir el seu Fill prometre-li el cel a un lladre i perdonar els seus enemics. Les seves últimes paraules dirigides a Ella van ser: "Mare, heus aquí el teu fill." I a nosaltres ens va dir en Joan: "Fill, heus aquí la teva Mare."

PREGUEM

Mare dolorosa, corredemptora del món, feu que duem una vida consoladora per els Vostres cors i siguem motiu de fortalesa i consol pels nostres germans.


Parenostre, 7 Avemaries i Glòria.

* ↑ *

Mare Misericordiosa,
recordeu-nos sempre els patiments
del vostre estimadíssim Fill, Nostre Senyor Jesús.

6. MARIA SOSTÈ ENTRE ELS SEUS BRAÇOS EL COS DIFUNT DEL SEU FILL

(Mc 15, 42-45)

      Arribat ja el capvespre, com que era el dia de preparació, el dia abans del repòs del dissabte, Josep d'Arimatea, membre distingit del Sanedrí, que esperava també l'arribada del Regne de Déu, va gosar entrar a veure Pilat per demanar-li el cos de Jesús. Pilat es va estranyar que ja fos mort i féu cridar el centurió per preguntar-li si això era cert. Informat pel centurió, va permetre a Josep que s'endugués el cadàver.

Considera l'amarg dolor que va sentir el Cor de Maria quan el cos del seu estimat Jesús va ser baixat de la creu i col·locat a la falda. Oh, Mare Dolorosa, els nostres cors s'estremeixen en veure tanta aflicció.

PREGUEM

Estimada Mare, Verge Dolorosa, feu-nos fidels a Jesús fins a l'últim instant de les nostres vides.

Parenostre, 7 Avemaries i Glòria.

* ↑ *




Mare Misericordiosa,
recordeu-nos sempre els patiments
del vostre estimadíssim Fill, Nostre Senyor Jesús.

7. MARIA ENTERRA EL SEU FILL TOT ESPERANT EN SOLEDAT LA RESURRECCIÓ

(Mc 15, 42-45)

Josep va comprar un llençol, va baixar Jesús de la creu, l'embolcallà amb el llençol i el va dipositar en un sepulcre que havia estat tallat a la roca. Després va fer rodolar una pedra davant l'entrada del sepulcre. Maria Magdalena i Maria, mare de Josep, miraven on el posaven.

La vida de la Mare de Déu està tan vinculada a la de Jesús que sembla impossible poder viure sense Ell. El seu únic consol és que amb la seva mort ha acabat el seu inefable patiment. Amb tota devoció i amor, Maria, deixa a Jesús en mans dels seus deixebles que el dipositen en el sepulcre. Aviat serà dissabte, han d'apressar-se. El buit i la solitud esgarrapen el seu cor de Mare. El seu fill, el seu estimat és mort i amb ell se sent morir. Però el seu cor espera, contra tota esperança. Això no ha acabat, Jesús ha de ressuscitar!.

PREGUEM

   Estimada Mare, Verge Dolorosa, feu-nos fidels a Jesús fins a l'últim instant de les nostres vides.

Parenostre, 7 Avemaries i Glòria.

* ↑ *



CONCLUSIÓ

Repetim tres vegades:

Maria, Verge Immaculada, que tant heu patit per salvar-nos, pregueu per nosaltres perquè arribem a la Pàtria Celestial.

* ↑ *


Per acabar fem el Senyal de la Creu


PROMESES FETES A STA. BRÍGIDA

En una revelació particular a Santa Brígida – degudament aprovada per l'Església – La nostra Senyora promet concedir set gràcies per a qui, cada dia, resa set Ave Marías en honra dels seus dolors i llàgrimes:

Aquí hi ha les promeses:

  • Posaré pau a les seves famílies;
  • Seran il·luminats sobre els Divins Misteris;
  • Seran consolats a les seves penes i els acompanyaré a les seves afliccions;
  • Tot el que demanin serà concedit, si no s'oposa a la voluntat adorable del meu Diví Fill i a la santificació de la seva ànima;
  • Els defensaré en els combats espirituals contra l'enemic infernal i seran protegits en tots els instants de la seva vida;
  • Els assistiré visiblement en el moment de la seva mort i veuran la cara de la seva Santíssima Mare;
  • Vaig obtenir del meu Fill que, els que propaguin aquesta devoció (La de Les Meves Llàgrimes i Dolors), siguin traslladats d'aquesta vida terrenal a la felicitat eterna, directament, ja que tots els seus pecats seran esborrats i El meu Fill i Jo serem la seva eterna consolació i alegria.

* ↑ *